PSV bereikt kwartfinale KNVB Beker dankzij doelpunten Branthwaite en De Jong

08-02-2023 20:34 Laatste update: 20:43

PSV heeft zich woensdagavond voor de kwartfinale van de KNVB Beker geplaatst. In het Philips Stadion versloegen de Eindhovenaren FC Emmen met 3-1. Jarrad Branthwaite (2) en Luuk de Jong waren trefzeker voor de thuisploeg, terwijl Mark Diemers het Drentse doelpunt voor zijn rekening nam.

Voorafgaand aan het bekerduel tussen PSV en FC Emmen vond er een indrukwekkende minuut stilte plaats in het Philips Stadion. Deze werd gehouden ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije.

Dubbelslag Branthwaite
PSV kwam goed uit de startblokken in Eindhoven. Binnen het kwartier wist verdediger Branthwaite twee keer het net te vinden. De eerste treffer kopte de Engelsman fraai binnen uit een vrije trap van Joey Veerman, het tweede doelpunt was een geplaatst schot uit de tweede lijn. Vervolgens was het eenrichtingsverkeer in het Philips Stadion, desondanks kon de thuisploeg de voorsprong niet verder uitbouwen. Hierdoor zochten de beide clubs de kleedkamer op bij een 2-0 ruststand.

Prachttreffer Diemers
In de tweede helft deed FC Emmen iets terug via een prachtige treffer van Diemers. De middenvelder van Emmen kreeg de bal aangespeeld rond het zestienmetergebied van PSV. Hij kapte Ibrahim Sangaré vervolgens uit en schoot de bal feilloos tegen de touwen, waardoor de spanning terugkeerde in het Philips Stadion. Een kwartier voor tijd gooide De Jong de wedstrijd in het slot, hij schoot van dichtbij de 3-1 achter Mickey van der Hart. In de slotfase maakte Olivier Boscagli nog zijn rentree bij PSV na een zware knieblessure.