Droomstart voor Dyche bij Everton: koploper Arsenal loopt averij op in titelrace

04-02-2023 15:25 Laatste update: 18:37

Arsenal heeft averij opgelopen in de strijd om de titel. The Gunners gingen met 1-0 onderuit op Goodison Park, waarmee Sean Dyche een goede eerste beurt maakt als manager van Everton.

Afgelopen week presenteerde Everton Dyche als opvolger van de ontslagen Frank Lampard. Net als afgelopen seizoen strijden The Toffees tegen degradatie en dat is iets waar de Engelse manager het elftal voor moet behoeden.

In de eerste helft was de hand van Dyche gelijk zichtbaar. Everton speelde zeer gedisciplineerd en wist Arsenal van grote kansen te houden. De koploper van de Premier Laegue werd twee keer echt gevaarlijk. Eerst was het Eddie Nketiah die na een knappe actie hoog over schoot, waarna een volley van Bukayo Saka van de lijn werd gehaald. Ook de thuisploeg werd een aantal keer gevaarlijk via Dominic Calvert-Lewin en Abdoulaye Doucouré, maar de twee clubs gingen de rust in met 0-0.

Na rust was het dan Everton dat verrassend de leiding pakte. Nadat Calvert-Lewin opnieuw een kans had gemist, was het James Tarkowski die Goodison Park liet ontploffen. De verdediger – die net als Dyche een verleden heeft bij Burnley – kopte verwoestend raak uit een corner. Arsenal probeerde nog gevaarlijk te worden, maar kreeg geen grote kansen meer.

Door de overwinning van Everton klimt het voor even uit de degradatiezone. Concurrenten Southampton, AFC Bournemouth en Wolverhampton Wanderers moeten nog wel in actie komen. Arsenal houdt het gat van vijf punten met Manchester City, maar heeft wel een wedstrijd meer gespeeld.