Nieuws

Schreuder baalt van transfers: 'Toegezegd dat er maximaal vier spelers weg gingen'

Schreuder baalt van transfers: 'Toegezegd dat er maximaal vier spelers weg gingen'

21-01-2023 09:34
5

Alfred Schreuder is teleurgesteld in de zomerse transferperiode van Ajax. Volgens de trainer was hem toegezegd dat er maximaal vier spelers zouden vertrekken, maar dat bleek verre van juist.

In plaats van vier spelers, trok bijna een heel elftal de deur achter zich dicht in Amsterdam. Met name het wegvallen van Antony richting het einde van de transfermarkt leidde tot teleurstelling bij de trainer. "Er is me toegezegd dat er maximaal vier zouden worden verkocht", vertelt Schreuder in De Telegraaf. "Maar door de bedragen die werden geboden, begreep ik wel dat de clubleiding overstag ging. Ajax heeft er bewust voor gekozen het zó te doen. Maar dan weet je dat het voor een trainer in het begin moeilijker kan worden. Ik was er natuurlijk niet blij mee dat Antony wegging. We hebben nog altijd een prima groep. Maar hij was een extra wapen."

Schreuder stelt dat hij meer rugdekking van algemeen directeur Edwin van der Sar had verwacht. "Ik denk dat het goed was geweest als de clubleiding aan het einde van de transferwindow de werkelijke stand van zaken had gecommuniceerd." Ondanks alle tegenslagen heeft de trainer nog alle vertrouwen in het kampioenschap. "Omdat ik een omslag in energie in de selectie zie. Omdat we kwalitatief een goede selectie bezitten, komen de aanwezige kwaliteiten uiteindelijk aan de oppervlakte en zullen we in mei in de Eredivisie aan het langste eind trekken."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!