Nieuws

Juventus houdt zegereeks in stand tegen Udinese dankzij late goal Danilo

Juventus houdt zegereeks in stand tegen Udinese dankzij late goal Danilo

07-01-2023 20:27

Juventus heeft op een avond die in het teken stond van het eerbetoon aan de overleden Gianluca Vialli ternauwernood gewonnen. In eigen huis liep De Oude Dame pas in de absolute slotfase voorbij Udinese: 1-0.

Vialli overleed afgelopen vrijdag op 58-jarige leeftijd aan de gevolgen van alvleesklierkanker. In 1996 won de Italiaan de Champions League met Juventus. Zaterdagavond werd hij voorafgaand aan de wedstrijd geëerd en herdacht.

Juventus verkeert in vorm in de Serie A. De vorige vier thuiswedstrijden werden namelijk allemaal gewonnen zonder ook maar een enkele tegengoal te incasseren. Tegen Udinese lukte dat opnieuw, al leek het in een saaie wedstrijd lang de verkeerde kant op te gaan. Leandro Paredes bereikte Arek Milik aan de linkerkant van het strafschopgebied met een uitstekende lange bal. De Pool trok bij de tweede paal voor op de mee opgekomen Danilo. De verdediger tikte vervolgens de winnende binnen voor Juventus.

Door de overwinning staat de ploeg uit Turijn voorlopig op de tweede plaats, op vier punten achterstand van koploper Napoli, dat een wedstrijd minder heeft gespeeld. Dat geldt ook voor nummer drie AC Milan. Zij kunnen later dit weekend weer over Juventus heen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!