Breaking news

Contractontbinding nummer twee: ook Magallán loopt gratis de Ajax-deur uit

Contractontbinding nummer twee: ook Magallán loopt gratis de Ajax-deur uit

5 januari - 14:46 Laatste update: 16:43
4

Ajax en Lisandro Magallán hebben een akkoord bereikt over het ontbinden van het contract van de verdediger. Dat melden de Amsterdammers op de clubsite.   

Na Daley Blind loopt ook Magallán dus gratis de deur uit bij Ajax. De Argentijnse verdediger had nog een contract tot medio 2023, maar zijn belangenbehartigers hebben een akkoord bereikt met Ajax over een ontbinding van zijn contract. De stopper maakte in 2019 voor negen miljoen euro de overstap van Boca Juniors naar Ajax en maakte zijn debuut in de kwartfinale van de KNVB Beker egen sc Heerenveen (3-1 overwinning). Daarin veroorzaakte hij een penalty.

Magallán wist uiteindelijk nooit een onbetwiste basisspeler te worden bij de Amsterdammers en kwam maar tot negen officiële wedstrijden bij Ajax. In 2019 won Magallán het kampioenschap met Ajax, de KNVB beker en de Johan Cruijff Schaal. Bovendien kwam Magallán ook in actie tijdens de dramatische return van de halve finale van de Champions League tegen Tottenham Hotspur.

De Argentijnse verdediger lijkt hard op weg naar de Primera División. Hekkensluiter Elche CF zou volgens verschillende Spaanse media hengelen naar de diensten van Magallán. Een transfervrije overstap lijkt de zaak in een stroomversnelling te brengen.  

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!