Transfernieuws

Vormer vertrekt na negen jaar dienst bij Brugge: 'Zin om opnieuw te voetballen'

Vormer vertrekt na negen jaar dienst bij Brugge: 'Zin om opnieuw te voetballen'

03-01-2023 19:10

Ruud Vormer heeft Club Brugge ingeruild voor Zulte Waregem. De 34-jarige middenvelder heeft een contract getekend voor 2,5 jaar bij de Belgische laagvlieger.

Vormer was liefst negen jaar actief bij Brugge, maar dat er een eind aan zat te komen was al langer duidelijk. De Nederlander speelt al sinds langere tijd niet echt meer een rol bij de club in het blauw-wit en werd zelfs door Carl Hoefkens op de tribune gezet.

Vormer wordt in eerste instantie verhuurd door Brugge, maar het contract veranderd aan het eind van het seizoen in een definitieve verbintenis. "Ik heb echt zin om opnieuw te voetballen", aldus de voormalig Eredivisiespeler op het Twitteraccount van zijn nieuwe club. "Ik vind Zulte Waregem al lang een heel mooie club. Ik mis misschien wat wedstrijdritme, maar ik wil me helemaal geven voor Essevee en het behoud in 1A."

Vormer kwam in totaal tot 356 wedstrijden voor Brugge, waar hij vijf landstitels, een beker en zelfs op individueel vlak de Gouden Schoen won.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!