Reactie

Van Dijk ziet herkenbare situatie bij Gakpo: 'We moeten Cody de tijd geven'

Van Dijk ziet herkenbare situatie bij Gakpo: 'We moeten Cody de tijd geven'

31-12-2022 11:12 Laatste update: 11:19

Virgil van Dijk hoopt dat de fans Cody Gakpo de tijd zullen geven bij Liverpool. De verdediger van The Reds is daar niet al te bang voor, aangezien hij weet hoe het is om een wintertransfer naar Anfield te maken.

Van Dijk maakte aan het begin van het jaar 2018 de overstap van Southampton naar Liverpool, een zelfde soort situatie als waar Gakpo zich nu in bevindt. "Ik weet hoe het is om in de winter tijdens een seizoen naar deze club te komen", begon Van Dijk in gesprek met Sky Sports na het gewonnen duel tegen Leicester City. De Oranje-captain wil niet te hard van stapel lopen met de komst van de andere Nederlander. "We moeten Cody de tijd geven. Ik weet zeker dat de fans van Liverpool dat ook zullen doen."

Volgens verschillende media zou Van Dijk een rol hebben gespeeld in de komst van Gakpo, al valt dat volgens hem zelf alles mee. "Dat is overdreven. Ik sprak met hem en kan alleen maar goede dingen zeggen over Liverpool, omdat ik het hier naar mijn zin heb. We zijn erg succesvol geweest en elke vraag heb ik eerlijk beantwoord. Ik ben blij dat hij er is en hoop dat hij zo snel mogelijk kan starten."