Nieuws

Kieftenbeld over horrormiddag in Eindhoven: 'In één klap was alle hoop weg'

Kieftenbeld over horrormiddag in Eindhoven: 'In één klap was alle hoop weg'

24-12-2022 22:02

Maikel Kieftenbeld beleefde in de eerste speelronde van dit seizoen een horrormiddag bij FC Emmen en is nog altijd aan het herstellen. De voetballer schoot niet alleen in eigen doel in het duel met PSV, maar scheurde vlak voor tijd ook zijn kruisband af.

Naast zijn kruisband scheurde Kieftenbeld ook zijn binnenband af. Na één wedstrijd was het seizoen voorbij voor de oud-speler van onder meer FC Groningen en Go Ahead Eagles. In gesprek met het Algemeen Dagblad blikt Kieftenbeld terug op die verschrikkelijke dag. "Het was ook zo’n raar moment. Terwijl de spelers een handje gaven, om elkaar te bedanken voor de wedstrijd, lag ik in mijn eentje op de grond. Zo van: kan iemand me helpen? Het lukte me namelijk niet meer om overeind te komen."

Kieftenbeld raakte in botsing met Sávio in de slotseconde van de wedstrijd. "Er spookt van alles door je hoofd. Onmacht, frustratie, boosheid. Waarom moest die jongen nog zo nodig dribbelen? Waarom floot de scheidsrechter niet eerder af? Waarom sprong ik niet aan de kant? En vooral: waarom overkomt mij dit nou weer? Maar dat duurde niet heel lang. De knop ging vrij snel om. Het heeft ook geen zin om lang in een negatieve gedachte te blijven. Je wilt weer fit worden. Dus kun je veel beter daar de focus op leggen."