Interview

Onana heeft schorsing bijna uitgezeten: 'Ik zou hem niet eens meer toelaten'

Onana heeft schorsing bijna uitgezeten: 'Ik zou hem niet eens meer toelaten'

06-10-2021 21:26

Ajax kreeg woensdag te horen dat het dit seizoen niet meer hoeft te rekenen op Maarten Stekelenburg, maar Sander Westerveld vindt dat nog geen reden om Andre Onana in genade aan te nemen. De doelman uit Kameroen zit de laatste maand van zijn dopingschorsing uit, maar lijkt ook op een transfervrije transfer naar Internazionale af te stevenen.

Onana liet onlangs plotseling weten dat hij open staat voor contractverlenging, maar Ajax wilde daar niets van weten. In de wandelgangen gaat het verhaal rond dat Onana – na eerdere afgebroken vertrekken over contractverlenging – allang heeft getekend in Milaan.

Westerveld zou het wel weten, als hij het beleid van Ajax zou bepalen. "Ik zou Onana niet eens meer op de club toelaten. Door hem alleen zit Ajax nu in de problemen", doelt de oud-keeper in gesprek met het Algemeen Dagblad op de positieve dopingtest van Onana. "Hij had bij moeten tekenen met een gelimiteerde transfersom als goedmakertje voor zijn fout in de dopingzaak."

Ajax kan verder beschikken over Remko Pasveer en Jay Gorter. Westerveld vraagt zich af of dit genoeg is in internationaal verband en raadt Ajax aan om de transfermarkt te verkennen. "Mocht zich daar geen goede, betaalbare optie aandienen, dan moet Pasveer het doen. Ik denk namelijk niet dat Gorter er klaar voor is om de grote stap van Eerste Divisie (hij keepte vorig seizoen voor Keuken Kampioen Divisie-promovendus Go Ahead Eagles, red.) naar de Champions League te maken."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!