Nieuws

Deschamps looft Marokko en is het oneens met kritiek: 'Anders nooit gehaald'

Deschamps looft Marokko en is het oneens met kritiek: 'Anders nooit gehaald'

13-12-2022 12:49

Didier Deschamps heeft zich tijdens de persconferentie in aanloop naar de halve finale van het WK tussen Frankrijk en Marokko lovend uitgelaten over de ploeg van bondscoach Walid Regragui. De bondscoach van Frankrijk vindt dat ze niet zo verdedigend spelen als iedereen zegt.

"Zij staan niet voor niets in de halve eindstrijd", aldus Deschamps op de persconferentie. "Mijn collega Walid Regragui heeft heel goed werk gedaan. Ik feliciteer hem met zijn prestaties. Ze zijn niet alleen goed in verdedigen, vind ik. Maar ja, ze hebben wel de beste verdediging van dit WK. Ze hadden nooit de halve finales gehaald als ze alleen maar aan het verdedigen waren."

"Er zal veel passie zijn, dat zeker", vervolgt Deschamps. "De fans van Marokko zullen veel lawaai maken. Mijn spelers zijn gewaarschuwd, ze weten wat ze kunnen verwachten."

Marokko had tegen Portugal maar 27 procent balbezit. "Maar Marokko heeft hier nog niet verloren", ziet ook Deschamps. "Wij willen de bal wel graag hebben. We denken zo een betere kans te hebben om te scoren."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!