Nieuws

Berhalter noemt verschil VS en Oranje: 'Wij hebben hem nog niet'

Berhalter noemt verschil VS en Oranje: 'Wij hebben hem nog niet'

03-12-2022 21:07
0

Bondscoach Gregg Berhalter baalt van de uitschakeling van de Verenigde Staten na het duel met Oranje. De Amerikaanse trainer is complimenteus na afloop en stelt dat zijn ploeg een echte vedette als Memphis Depay mist.

De Verenigde Staten lieten bij vlagen goed spel zien, maar gingen met 3-1 ten onder tegen het effectieve Oranje. "Dit is een flinke klap om te verwerken", zegt Berhalter na afloop. "De jongens hebben alles gegeven. Het is een goede groep spelers, maar het was niet genoeg."

Berhalter ziet ondanks de uitschakeling een grote ontwikkeling plaatsvinden bij de nog jonge ploeg. "We hebben nu een duidelijke identiteit, de spelers zijn enorm op elkaar betrokken. We hebben ook defensief heel goed werk geleverd. We speelden met veel intensiteit en waren een lastig te bespelen ploeg."

De VS kreeg zeker kansen, wellicht nog meer dan Oranje, maar vergat te scoren. Die effectiviteit deed zijn ploeg de das om, aldus Berhalter. "Het verschil tussen Nederland en ons vanavond was dat Nederland de kwaliteit had om hun kansen af te maken. Die kwaliteit misten wij een beetje. Dat kost tijd. We hebben een jonge selectie en we hebben nog geen Memphis Depay."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie