Transfernieuws

'Milan denkt aan winterse huurdeal voor Ziyech en wil Tomori-strategie herhalen'

'Milan denkt aan winterse huurdeal voor Ziyech en wil Tomori-strategie herhalen'

26-11-2022 11:22

AC Milan heeft plannen om Hakim Ziyech in januari tijdelijk van Chelsea FC over te nemen, meldt La Gazzetta dello Sport. De Rossoneri willen eenzelfde strategie hanteren als bij Fikayo Tomori, die na een huurperiode permanent werd overgenomen.

Milan staat weliswaar tweede in de Serie A, maar de achterstand op koploper SSC Napoli is opgelopen naar acht punten. De ploeg van Stefano Piolo wist wel mede door Olivier Giroud te overwinteren in de Champions League. De Milanese club kan een aanvallende impuls goed gebruiken. Ziyech zou een ideale speler kunnen zijn om ook de aanvoer op Giroud en Rafael Leão te verhogen, schrijft de krant.

Chelsea en Milan onderhouden een goede relatie en hebben de afgelopen jaren veel deals gesloten. Ziyech heeft het nog altijd zwaar bij Chelsea en heeft ondanks de trainerswissel ook onder Graham Potter weinig vooruitzichten op speeltijd. Chelsea is op hun beurt weer geïnteresseerd in Leão, maar Milan wil de aanvaller niet betrekken in een mogelijke spelerruil. Milan is al lange tijd geïnteresseerd in Ziyech, maar in de zomer besloot de club Charles de Ketelaere vast te leggen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!