Nieuws

Klaassen baalt van Ajax-puntverlies: 'Zijn tactische dingen die niet goed gaan'

Klaassen baalt van Ajax-puntverlies: 'Zijn tactische dingen die niet goed gaan'

10-11-2022 09:41

Davy Klaassen baalt flink van het gelijkspel van Ajax tegen Vitesse. De middenvelder denkt dat er tactisch wat moet veranderen en vindt het bovendien logisch dat spelers naar Alfred Schreuder stappen als ze niet tevreden zijn.

"Als je thuis niet van Vitesse wint, mag je achter de oren gaan krabben", begint Klaassen tegenover de NOS. "Normaal win je deze wedstrijd, maar je geeft ook gewoon kansen weg. Dat zijn tactische dingen die niet goed gaan. Dat kan je voorkomen." Vooral op de counter was Ajax kwetsbaar. "Ik denk dat het wel te verdedigen is. Dat hebben we het afgelopen jaar wel laten zien. Nu staat dat even niet goed. Dat is duidelijk."

Er was deze week veel te doen rondom Daley Blind, die ruzie zou hebben gehad met Schreuder. Dat werd ontkend door de trainer van Ajax. Klaassen denkt niet dat de onrust de reden is van het puntverlies. "Ik denk dat als iemand niet speelt, dan gaat iemand wel eens naar de trainer toe. Dat is logisch en gebeurt in elk team met jongens die niet blij zijn met hun speeltijd. Dat gebeurt ook hier. Het is altijd moeilijk om te zeggen waar het aan ligt."

"Ik denk wel dat als het niet lekker gaat, dan zijn jongens niet blij", vervolgt Klaassen. "Dat hoort ook bij een club als Ajax. Als je zoveel tegengoals krijgt en zulk voetbal speelt, dan kan je niet met een big smile rondlopen. Dat gaat niet."

Tot slot krijgt de middenvelder de vraag hoe de crisis bij Ajax opgelost moet worden. "In ieder geval zaterdag winnen en dan de winterstop in."