Nieuws

Hoedt uit Anderlecht-selectie gezet: 'Op smartphone tijdens bespreking'

Hoedt uit Anderlecht-selectie gezet: 'Op smartphone tijdens bespreking'

07-11-2022 10:15 Laatste update: 10:34

Wesley Hoedt heeft geen goede indruk achtergelaten bij RSC Anderlecht. Trainer Robin Veldman is niet tevreden over de houding van de Nederlandse centrumverdediger.

Hoedt werd gepasseerd voor het Conference League-duel tegen Silkeborg (0-2 overwinning). De voormalig speler van AZ baalde enorm en kon dit moeilijk verkroppen. Hij liet zich vervolgens van zijn slechtste kant zien. Volgens Het Laatste Nieuws pakte hij zelfs zijn smartphone en AirPods bij de hand om zijn frustratie te uiten. 'Een houding die haaks staat op wat je mag verwachten van een 'leidersfiguur' in de kleedkamer', schrijft de Belgische krant.

De 28-jarige Nederlander kwam in de tweede helft nog wel binnen de lijnen tegen Silkeborg. Afgelopen weekend vertelde Veldman dat Hoedt een onderling gesprek had aangevraagd. De centrumverdediger liet weten dat hij zich niet kon schikken in een rol als bankzitter. Het lijkt erop dat de voormalig AZ'er zijn laatste wedstrijd heeft gespeeld voor Anderlecht, want de club heeft hem na dit gesprek uit de selectie gezet. Hoedt legt nu een individueel trainingsprogramma af.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!