Reactie

Wereldgoal van Büttner was een 'bewussie': 'Denk dat je me ook ziet kijken'

Wereldgoal van Büttner was een 'bewussie': 'Denk dat je me ook ziet kijken'

05-11-2022 14:35

Alexander Büttner maakte vrijdagavond een treffer die je niet zo snel meer zal zien op de voetbalvelden. De linksback van De Graafschap stond aan de zijlijn, kreeg een lange bal aangespeeld en besloot deze in één keer over de doelman te liften. Volgens Büttner was het een 'bewussie'.

"Ja, ik denk dat je me ook ziet kijken. Ik zie dat de keeper iets voor zijn lijn staat en toen schoot ik hem er bewust overheen", begint Büttner, die uitlegt waarom hij ervoor ging. "Op dat moment had het geen nut om hem voor te geven, want Denzell was er nog niet. Ik zag de keeper toen een beetje voor zijn goal staan, de rechtsback was redelijk kort op mij dus toen dacht ik: ik probeer het gewoon."

Ondanks het geweldige doelpunt van de voormalig speler van Vitesse en Manchester United verloren de Superboeren de wedstrijd van FC Den Bosch. Het werd 2-1 in het voordeel van de Brabanders.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!