Nieuws

Feyenoord ziet voordeel ontstaan door WK: 'Veel groter gevaar voor concurrentie'

Feyenoord ziet voordeel ontstaan door WK: 'Veel groter gevaar voor concurrentie'

22-10-2022 13:54
5

Mario Been zou het niet gek vinden als Feyenoord de winterstop ingaat als koploper. De Rotterdammers kennen een makkelijker schema dan concurrenten Ajax en PSV en bovendien spelen de nummers één en twee van de competitie nog tegen elkaar. Het WK kan ook een voordeel zijn voor de ploeg. 

Been legt de puzzel in gesprek met het Algemeen Dagblad. Feyenoord treft nog Fortuna Sittard, FC Volendam, SC Cambuur en Excelsior voordat de winterstop ingaat. "Ik zie Fortuna Sittard, FC Volendam, Cambuur en Excelsior niet in staat om dit elftal te verrassen. Of het een Rotterdamse koppositie oplevert, is afhankelijk van Ajax en PSV. Die staan boven Feyenoord op de ranglijst, maar spelen nog wel tegen elkaar", stelt Been. 

Bovendien zorgt het WK in november en december voor veel afwezigen bij Ajax en PSV. Feyenoord levert naar verhouding minder internationals af en zal een minder gehavende selectie overhouden aan het landentoernooi. "Ik denk dat er voor Ajax en PSV een veel groter gevaar loert volgende maand. Slot heeft met Feyenoord drie spelers die kans maken op het WK. Giménez, Szymanski en eventueel Bijlow. Daar loert het gevaar dat spelers iets voorzichtiger zijn dan normaal veel minder dan bij Ajax", besluit Been. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!