Nieuws

Ontstemde Cocu spreekt van 'blamage': 'Heb ze gewaarschuwd voor dit soort duels'

Ontstemde Cocu spreekt van 'blamage': 'Heb ze gewaarschuwd voor dit soort duels'

20-10-2022 06:50
3

Vitesse was woensdagavond het slachtoffer van een ware bekerstunt. Kozakken Boys wist na strafschoppen af te rekenen met de Arnhemmers. Trainer Philip Cocu verscheen teleurgesteld voor de camera’s.

"Een blamage", begint een ontstemde Cocu voor de camera’s van ESPN. "Ik denk dat we goed beginnen. We komen op voorsprong, maar maken niet die belangrijke tweede goal. Het wordt 1-1, maar na rust herstellen we ons goed en komen we weer op voorsprong. Dat we het dan weer weggeven, dat mag ons niet gebeuren."

"We hadden nog wel kansen, maar die gingen er niet in. Dan volgen strafschoppen, en dat is altijd een loterij. Die namen zij beter, dus wij liggen er terecht uit", luidt de logische, maar pijnlijke constatering van de trainer, die nog een keer benadrukt hoe slecht het is dat er van een amateurclub is verloren. "Met alle respect voor onze tegenstander, maar als we van Kozakken Boys verliezen vind ik dat inderdaad een blamage."

Het is niet zo dat Cocu zijn spelers niet heeft gewezen op de mogelijkheid dat het een zware pot kon gaan worden. "Ik heb ze gewaarschuwd voor dit soort duels. Voor hun is het de wedstrijd van het jaar, en wij hebben hier niet veel te winnen, behalve de volgende ronde halen. We mochten ons niet laten verrassen, en dat is wel gebeurd en daar ben ik zeer ontstemd over."

Dat de 'blamage' lang gaat nadreunen, behoort niet tot de mogelijkheden. Aanstaande zaterdag speelt Vitesse al de thuiswedstrijd tegen FC Emmen in de kelder van de Eredivisie.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!