‘Ajax wil Brobbey en Bergwijn in januari naar Amsterdam halen’

‘Ajax wil Brobbey en Bergwijn in januari naar Amsterdam halen’

29-11-2021 20:17 Laatste update: 20:22
Eredivisie 0 Reacties

Steven Bergwijn en Brian Brobbey staan in de nadrukkelijke belangstelling van Ajax. De Amsterdammers willen de twee aanvallers verwelkomen in januari, stellen Valentijn Driessen en Mike Verweij. Doordat Sébastien Haller namens Ivoorkust op de Africa Cup speelt en David Neres mogelijk vertrekt, wil technisch directeur Marc Overmars toeslaan op de transfermarkt.  

Het verhaal van Brobbey is bekend. De jonge aanvaller vertrok afgelopen zomer naar RB Leipzig, waar hij nog niet is uitgegroeid tot vaste basisspeler. "Ze zijn met hem bezig, ze willen hem heel graag hebben", zegt de chef voetbal van De Telegraaf in Veronica Inside. De journalist stelt dat Ajax – in tegenstelling tot Feyenoord (Cyriel Dessers) en PSV (Carlos Vinícius) – geen goede tweede spits heeft: "Ja, Danilo, maar die slaagde zelf niet bij FC Twente." 

Driessen vervolgt zijn relaas over mogelijke transferaanwinsten van Ajax door de naam van Bergwijn te noemen. Hij komt volgens de journalist ‘nauwelijks aan de bak bij Tottenham Hotspurs’ en ‘Ajax wil Neres graag verkopen in de winter’. 

In de Kick-off podcast van De Telegraaf gaan Driessen en Mike Verweij verder in op de mogelijke komst van het tweetal. Danilo staat er slecht op. "Als je tegen Utrecht en PSV met Danilo moet spelen, kan de witte vlag omhoog", stelt Verweij. Driessen vult aan dat versterking nodig zijn omdat ‘Tadic geen succes was in de spits tegen Besiktas.' Over de prestatie van Danilo in het duel met Sparta was de journalist vervolgens uitgesproken: "Ten Hag zei goed, Tadic zei geweldig, maar hij speelde onzichtbaar." 

"Het is dus logisch dat Ajax een stand-in zoekt. Ajax wil Brobbey huren, maar daar zal RB Leipzig wel een optie tot koop bij willen", vervolgt Verweij. "Als Brobbey zijn zaakwaarnemer Mino Raiola mee weet te krijgen, en die weet wel oorlog te maken, dan kan hij Leipzig wel zover weten te krijgen dat zij er ook voor open komen te staan".  

Verweij verzekert dat de Amsterdammers liever huren dan kopen op dit moment, gezien de slechte financiële cijfers door de coronacrisis. De interesse is inmiddels kenbaar gemaakt bij het management van Bergwijn, weet Verweij tot slot te melden. De Nederlander lijkt op weinig speeltijd de hoeven rekenen onder de nieuwe trainer Antonio Conte. De Italiaan volgde eerder deze maand de ontslagen Nuno Espírito Santo op als trainer bij The Lilywhites.   

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie