Bizar: drie keer rood voor Cambuur in één helft, ook Henk de Jong moet vertrekken

17-09-2022 21:16 Laatste update: 21:22

SC Cambuur is zaterdag werkelijk dramatisch begonnen aan het uitduel met RKC Waalwijk. In slechts 45 minuten tijd werden de Friezen liefst drie keer getrakteerd op een rode kaart. Een daarvan werd uitgedeeld aan trainer Henk de Jong.

Al na acht minuten spelen kreeg Mees Hoedemaker de eerste rode prent. De middenvelder was te laat met een behoorlijk onbesuisde overtreding. Ondanks de vroege domper kwam Cambuur wel op voorsprong. Jamie Jacobs maakte in de zeventiende minuut zijn eerste treffer van het seizoen.

Een kwartier later kreeg RKC Waalwijk, na een overtreding van doelpuntenmaker Jacobs, een penalty. Henk de Jong was het totaal niet eens met de beslissing van scheidsrechter Sander van Eijk en uitte zijn frustratie. De oefenmeester mocht daarop vertrekken.

De penalty werd benut door Michiel Kramer. In de slotfase van de eerste helft liepen de Friezen voor de derde keer in één helft tegen een rode kaart aan. Alex Bangura, de aanvoerder van Cambuur, ging veel te stevig in en mocht direct daarna gaan douchen. Ondanks de bizarre kaartenregen in Waalwijk staat het nog wel 1-1.