Transfernieuws

'PSG neemt afscheid van Paredes, Argentijn persoonlijk akkoord met Juventus'

'PSG neemt afscheid van Paredes, Argentijn persoonlijk akkoord met Juventus'

30-08-2022 15:44

Leandro Paredes gaat de overstap maken van Paris Saint-Germain naar Juventus. PSG-trainer Christophe Galtier meldt dat de Argentijn persoonlijk akkoord is met de Italianen.

Galtier meldde dinsdag tijdens de persconferentie dat Paredes niet bij zijn keurkorps zit vanwege een aanstaande transfer. De Franse oefenmeester rekent er niet op dat de Argentijn nog bij PSG zal blijven, ondanks dat er tussen de Franse grootmacht en Juventus nog geen akkoord is bereikt. De transfer is zo goed als in kannen en kruiken, alleen de laatste plooien moeten nog worden gladgestreken.

De 28-jarige Argentijns international maakte in 2019 de overstap van Zenit Sint-Petersburg naar PSG. Met die transfer was een slordige veertig miljoen euro gemoeid. Galtier denkt de middenvelder echter niet meer nodig te hebben. Ook Ángel Di María (Juventus), Georginio Wijnaldum (AS Roma), Thilo Kherer en Alphonse Aréola (allebei West Ham United) vertrokken deze zomer al bij de Fransen.

De opvolger van Paredes staat al klaar: Fabián Ruiz wordt overgenomen van Napoli. De Spanjaard is al weken persoonlijk akkoord met PSG. Ook de clubs zouden er inmiddels uit zijn. PSV betaalt 22 miljoen euro, wat kan oplopen tot 25 miljoen euro via bonussen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!