Nieuws

De Guzman lovend over bondscoach: 'Het maakte alles eromheen heel hecht'

De Guzman lovend over bondscoach: 'Het maakte alles eromheen heel hecht'

20-08-2022 10:30

Jonathan de Guzman steekt de loftrompet voor Louis van Gaal. De 34-jarige middenvelder van Sparta Rotterdam beleefde mooie momenten tijdens het WK van 2014 in Brazilië en vindt het mooi dat Van Gaal afgelopen weekend op de tribune zat op Het Kasteel.

Op het moment dat De Guzman zijn voormalig oefenmeester zag moest hij direct terugdenken aan Brazilië. "Iedereen dacht dat we niks op dat WK te zoeken te hadden, maar na die 5-1 tegen Spanje zag de wereld ons ineens als mogelijke kampioen", vertelt De Guzman in gesprek met De Telegraaf. "Het was echt prachtig. Ik las alles, kreeg via social media heel veel mee en zag van vrienden hoe Rotterdam op z’n kop stond. Toen de families werden ingevlogen, moest mijn familie vanuit Canada eerst naar Schiphol. Ze mochten niet direct naar Brazilië, zodat alle families bij elkaar waren. Ze vonden het onvergetelijk. Een Van Gaal-dingetje? Ja, het maakte alles eromheen heel hecht."

De Guzman weet dat de bondscoach van Oranje nu richting het WK in Qatar in een hele andere situatie zit. "Van Gaal is een heel wijs man, tactisch heel sterk en weet precies wat hij aan zijn spelers heeft", zegt de middenvelder van Sparta. "Dat is belangrijk om te beseffen en te zien. Wij geloofden in die bepaalde visie en zaten allemaal op één lijn. Daar begint presteren mee."