Reactie

Klopp baalt van domme rode kaart topaankoop: 'Zijn teamgenoten laten zitten'

16-08-2022 07:38 Laatste update: 07:42

Jürgen Klopp is van mening dat topaanwinst Darwin Núñez Liverpool in de steek heeft gelaten tegen Crystal Palace (1-1). De Uruguayaanse doelpuntenmachine deelde een kopstoot uit tijdens de wedstrijd en moest het veld ruimen met een rode kaart.

Volgens de Duitse manager bestond er geen enkele twijfel over de beslissing van de scheidsrechter. "Ik heb het teruggezien en het is een duidelijke rode kaart", zegt Klopp tegen de BBC. "Ik zal zeker met hem praten over zijn actie, want hij heeft een fout gemaakt. Maar ik laat hem nu nog maar even met rust. Darwin weet dat hij zijn teamgenoten heeft laten zitten."

Aan het begin van de tweede helft lokte Joachim Andersen (ex-FC Twente) de 23-jarige spits uit door hem een licht duwtje te geven en hem iets toe te fluisteren. Núñez sloeg direct op tilt en deelde een kopstoot uit aan de Crystal Palace-verdediger. Op dat moment keken The Reds als tegen een 0-1 achterstand aan door een treffer van Wilfried Zaha. Uiteindelijk was het Luis Díaz die de eindstand op 1-1 bepaalde.

Daardoor verloor Liverpool al vier punten in de eerste twee wedstrijden van het nieuwe seizoen. Op de eerste speeldag kwam de formatie van Klopp niet voorbij Fulham: 2-2.