Nieuws

'Als hij een optie blijft voor rechts, dan kan het pittig worden voor Dumfries'

'Als hij een optie blijft voor rechts, dan kan het pittig worden voor Dumfries'

02-08-2022 12:48

Zoals bekend staat Denzel Dumfries in de nadrukkelijke belangstelling van Chelsea. The Blues zouden van de financiële situatie van zijn huidige club Internazionale willen profiteren en hem als welkome versterking zien om de rechterkant te bestrijken. Moet Dumfries deze stap maken? In de nieuwste #DoneDeal wordt dit besproken door de mannen.

“Ik vind het nogal jammer. Hij (Dumfries red.) zit daar (Bij Inter red.) toch wel lekker op zijn plek en is daar uitgegroeid tot publiekslieveling”, aldus Teun Buis, redacteur van VoetbalPrimeur die met statistieken wordt aangevuld door Dennie van Laar. “Hij heeft vijf goals en vijf assists in 33 Serie A-wedstrijden gegeven, niet slecht”, klinkt het.

Mocht de voormalig PSV-back de overstap naar Engeland maken, dan wacht hem een geduchte concurrent. “Hij krijgt daar wel een mooie concurrent: Reece James. 21 jaar, uit de eigen jeugd”, aldus Buis, die toch een klein voordeel ziet voor Dumfries. “James kan ook in de driemans-achterhoede spelen en dan zou Dumfries wel zeker van zijn plek zijn”, voorziet de redacteur, die wel stelt dat het een must is dat James dan ook daadwerkelijk naar achter schuift. "Als Reece James een optie blijft voor de rechterflank, wordt het pittig voor Dumfries."

De kans op speeltijd voor Inter-back lijkt nog steviger toe te nemen, aangezien twee mogelijke andere concurrenten hun spullen lijken te gaan pakken. “Hudson-Odoi wordt verkocht, die speelt daar nog wel eens aan de rechterkant en natuurlijk Azpilicueta, die onderweg is naar Barça. Als dat gebeurt, kan James naar achteren en komt er plek voor Dumfries", besluit Buis.