Nieuws

'Nederlandse clubs doen uiterste poging om lege stadions te voorkomen'

'Nederlandse clubs doen uiterste poging om lege stadions te voorkomen'

12-11-2021 15:42

Eredivisie- en Keuken Kampioen Divisie-clubs leggen zich niet neer bij de sluiting van stadions. De Telegraaf en RTV Oost melden dat clubs een lobby op gang proberen te krijgen, waarin meerdere opties op tafel liggen.

De beide media weten dat clubbestuurders een aantal voorstellen heeft gedaan in een online bijeenkomst. Naar verluidt willen ze voor 18:00 spelen, uitpubliek weigeren en geen alcohol schenken, om thuispubliek welkom te kunnen heten.

Nederlandse clubs kunnen een nieuwe sluiting van stadions zich vanuit financieel oogpunt amper permitteren. Veel clubs zijn amper bijgekomen van de eerste twee lockdowns, nu een volgende dreigt. De 'gedeeltelijke lockdown' die vrijdagavond aangekondigd wordt, duurt drie weken. Demissionair premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge lichten in een persconferentie de nieuwe maatregelen toe.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!