Nieuws

Ajax heeft tweede spits mogelijk al in huis: 'Voorin ben ik gecharmeerd van hem'

Ajax heeft tweede spits mogelijk al in huis: 'Voorin ben ik gecharmeerd van hem'

23-07-2022 09:25

Ajax is momenteel een van de hoofdrolspelers in een van de meest attractieve transferzomers sinds tijden. De Amsterdammers gaven al de nodige miljoenen uit en zijn nog altijd niet klaar. Trainer Alfred Schreuder en technisch directeur Gerry Hamstra gaven bijvoorbeeld beide aan dat er nog een spits bij moet, maar dat zou ook Mohammed Kudus kunnen zijn.

Schreuder is momenteel met Ajax op trainingskamp en trekt daar de nodige conclusies uit de wedstrijden en trainingen. Zo ook rondom Kudus, die zich misschien wel op een plek voorin mag gaan richten. “Neem iemand als Mohammed Kudus, die maakt een hele sterke indruk voorin. Ik zie hem echt goede dingen doen”, aldus de trainer in gesprek met Voetbal International.

Normaal gesproken kennen we de Ghanees vooral als middenvelder, een positie in het veld die nog altijd een optie voor hem is. “Het is niet zo dat ik hem niet meer als nummer 10 of nummer 8 zie. Ik heb tegen hem gezegd: ga nou niet denken: oh jee, de trainer ziet me niet meer als middenvelder, zo is het ook niet”, aldus Schreuder, die hem zoals het er nu naar uitziet toch liever in de aanval ziet.

Kudus kwam in de zomer van 2019 over van FC Nordsjaelland, waar hij ook te boek stond als een speler die vrijwel op elke positie uit de voeten kan. Zo ook in de spits. “Hij is een heel interessante aanvaller voor Ajax, want hij speelt heel erg vanuit de intuïtie. Als verdediger is dat heel lastig om tegen te spelen”, vervolgt Schreuder, die echt onder de indruk is. “Voorin ben ik gecharmeerd van hem. Hij is een van de spelers die een goede indruk op me heeft gemaakt.”