Breaking news

In kannen en kruiken: Sparta stunt en haalt 14-voudig international De Guzman

In kannen en kruiken: Sparta stunt en haalt 14-voudig international De Guzman

22-07-2022 13:32 Laatste update: 13:36

Sparta heeft de komst van Jonathan De Guzman naar Het Kasteel wereldkundig gemaakt. De middenvelder komt over van het Griekse OFI Kreta en tekent in Rotterdam voor één jaar met een optie voor nog een seizoen. 

Zodoende keert De Guzman na een twaalfjarig verblijf in het buitenland terug naar Nederland. Na bij Feyenoord te zijn doorgebroken, verdiende de Nederlander met Canadese roots een transfer naar Real Mallorca. Via de Spaanse ploeg - en een uitstapje bij Villarreal - kwam hij in 2012 bij Swansea City terecht. Na twee jaar te hebben uitgeblonken in de Premier League verhuisde hij naar Napoli.

Daarna volgden nog Chievo, Carpi en Eintracht Frankfurt, todat hij de afgelopen twee seizoenen bij OFI Kreta in Griekenland speelde. "Het mag duidelijk zijn dat we met het binnenhalen van Jonathan direct een brok ervaring toevoegen aan ons team", reageert technisch directeur Gerard Nijkamp via de clubsite op de transfer. "Naast zijn ervaring kennen we allemaal de kwaliteiten van Jonathan, zowel voetballend aan de bal als controlerend op het middenveld, wat voor een impuls zal zorgen."

Met het binnenhalen van De Guzman is de selectie rond. "We verwachten dat met de komst van Jonathan de selectie compleet is, een eventueel buitenkansje daargelaten", aldus Nijkamp. De veertienvoudig international won met het Nederlands elftal de bronzen medaille op het WK 2014.