Nieuws

Cillessen snoert critici de mond: 'Veel mensen denken dat, maar het is niet zo'

Cillessen snoert critici de mond: 'Veel mensen denken dat, maar het is niet zo'

10-11-2021 12:24

Jasper Cillessen neemt geen genoegen met zijn rol als derde doelman in Oranje. De doelman is door Louis van Gaal op de hoogte gesteld van zijn rol en wil de bondscoach het tegendeel bewijzen. 

Van Gaal maakte dinsdag op de persconferentie kenbaar dat Cillessen deze interlandperiode zijn derde keeper is. "Dat heb ik vaker gehoord", lacht Cillessen in gesprek met ESPN,. "De situatie is niet zo, maar hij zei: op dit moment, dus het staat niet vast. Het is aan mij om te laten zien wat ik nog steeds kan", blijft de Valencia-goalie strijdbaar.

Derde keeper zijn is dus ook niet hetgeen waar Cillessen tevreden mee is, ondanks dat hij zich voor het eerst sinds lange tijd mag melden in Zeist. "Nee, niemand neemt genoegen met een reserverol", stelt hij. "Maar goed, ik ga niet vervelend doen. Veel mensen denken dat wel van mij, maar dat is niet zo", besluit Cillessen met een kleine sneer.

De sluitpost doelt waarschijnlijk onder meer op Frank de Boer, die vond dat het niet Cillessen 'zijn ding' was om reservedoelman te zijn. Het was, naast een positieve coronatest, een van de redenen om de oud-Ajacied het afgelopen EK thuis te laten. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!