Kwaliteitsarm Feyenoord komt tekort tegen het Union Saint-Gilloise van Nieuwkoop

16-07-2022 16:27 Laatste update: 16:31

Feyenoord heeft zaterdag geen goede beurt gemaakt tegen Union Saint-Gilloise. De Rotterdammers speelde twee keer zestig minuten tegen de nummer twee van België, maar wisten niet te imponeren (0-4).

Feyenoord trad in het eerste uur aan met de sterkste elf, waar Javairô Dilrosun zijn debuut maakte. De Rotterdammers hadden het lastig tegen Union, maar kregen wel de beste kansen. De debutant was meteen de uitblinker en betrokken bij een tweetal grote mogelijkheden. Toch waren het de Belgen die op een 0-1 voorsprong kwamen. Uitgerekend Bart Nieuwkoop scoorde na een flitsende aanval. Vlak voor de rust werd het ook nog 0-2.

Na de thee kwam er vrijwel een geheel nieuw elftal binnen de lijnen, met één opmerkelijke naam: Jean-Paul Boëtius. De middenvelder is sinds deze week bij de club omdat hij zijn conditie op peil wil houden, maar dat hij zou meespelen in het oefenduel was nog niet bekend. Het jeugdige Feyenoord kon ook in de tweede helft geen vuist maken tegen Union, dat nog een penalty kreeg om uit te lopen naar 0-3. Thijs Janssen wist de strafschop knap te keren, maar moest even later toch vissen. Na een carambole werd het 0-3 en in de laatste minuut werd de 0-4 nog aangetekend.

De wedstrijd bevestigde dat Feyenoord broodnodig versterkingen nodig heeft. Met name de linkerkant met gelegenheidslinksback Jorrit Hendrix en de nog steeds uit vorm verkerende Alireza Jahanbaksh heeft een kwaliteitsimpuls nodig. De namen van David Hancko (linksback, Sparta Praag) en Wilfried Gnonto (allround aanvaller, FC Zürich) worden nadrukkelijk genoemd om deze vacatures te gaan bekleden.