Liverpool put hoop uit verleden: dit zijn de Europese comebacks onder Klopp

18 april - 09:55 Laatste update: 20:10

Liverpool onder Jürgen Klopp staat bekend om zijn spectaculaire comebacks, gedreven door passie en vechtlust. Klopp, die in oktober 2015 bij Liverpool kwam, heeft enkele van de meest gedenkwaardige comebacks in de recente voetbalgeschiedenis helpen creëren. Gaat dat Liverpool ook vanavond weer lukken tegen Atalanta, dat een 3-0-voorsprong verdedigt inde kwartfinales van de Europa LeagueVoetbalNieuws neemt enkele comebacks onder Klopp met je door

Op het eigen Anfield werd Liverpool vorige week nog met 3-0 weggespeeld door Atalanta. Tijdens de return in Bergamo heeft het dus een wonder nodig om de Europese droom onder Klopp in leven te houden. Gelukkig kan het hoop uit het verleden halen

Liverpool - Borussia Dortmund - Europa League, 2015/2016

Op 14 april 2016, in de kwartfinale van de Europa League, speelde Liverpool tegen Klopp's oude club Borussia Dortmund. Na een 1-1 gelijkspel in Duitsland, stond Liverpool thuis binnen negen minuten met 2-0 achter. Ondanks dat het bij de rust 2-1 stonden, scoorde Dortmund snel na de pauze. Zo kwam de score op 3-1 en moesten de Engelsen aan de bak. Liverpool had vier doelpunten nodig om door te gaan en wist door een ongelooflijke inspanning met doelpunten van Philippe Coutinho, Mamadou Sakho en Dejan Lovren de wedstrijd met 4-3 te winnen en door te gaan naar de halve finales.

Liverpool - FC Barcelona - Champions League, 2018/2019

De meest legendarische comeback vond plaats tijdens de halve finale van de Champions League op 7 mei 2019. Na een 3-0 nederlaag in Camp Nou, leek Liverpool uitgeschakeld. Echter, in een onvergetelijke nacht op Anfield, versloegen ze Barça met 4-0, dankzij twee doelpunten van zowel Divock Origi als Georginio Wijnaldum en ging het door naar de finale. De term 'Corner taken quickly' blijft de fans uit Catalonië nog altijd achterna jagen.

Liverpool - Villarreal - Champions League, 2021/2022

In de halve finale van de Champions League leek Liverpool na een 2-0 thuisoverwinning comfortabel op weg naar de finale. Echter, in de return in Spanje kwam Villarreal terug tot 2-0, wat de totale score gelijktrok. Liverpool herpakte zich echter en scoorde drie doelpunten in de tweede helft, waardoor ze uiteindelijk met een 3-2 overwinning, 5-2 over twee wedstrijden, doorgingen naar de finale.