Nieuws

Dit schrijven Duitse media over de prestaties van De Ligt bij Bayern tegen Arsenal

Dit schrijven Duitse media over de prestaties van De Ligt bij Bayern tegen Arsenal

18 april - 08:03

Met Matthijs de Ligt in de basis wist Bayern München zich woensdagavond te plaatsen voor de halve finales van de Champions League. De grootmacht wist over twee wedstrijden met Arsenal af te rekenen en was in het eigen Allianz Arena met 1-0 te sterk voor de Engelsen. VoetbalNieuws neemt de meningen uit de Duitse media over De Ligt met je door!

Bij SPOX is men te spreken over het optreden van De Ligt en krijgt de verdediger een 3 als beoordeling. 'Behoorlijk onopvallend, wat best goed is voor een centrale verdediger', begint het medium, dat De Ligt de halfbroer van Eric Dier noemt. Binnen Sport krijg De Ligt een 2 als beoordeling: 'hoefde niet veel intense duels uit te vechten in zijn eigen strafschopgebied. Hij drukte echter altijd attent naar voren en lette goed op als zijn collega's voor hem fouten maakten', zo klinkt het. Dezelfde beoordeling heeft Ran over voor de Nederlander: 'Zoals gewoonlijk compromisloos en recht door zee, stapt altijd in als het moeilijk wordt. Een overtuigende prestatie', zo valt er te lezen.

Ook binnen Sky Sports Deutschland wordt het spel van De Ligt beoordeeld: 'Verdedigt rustig, blijft commando's geven. Goed optreden van de Nederlander', aldus het medium dat een 3 over heeft voor de verdediger. Bij Merkur krijgt De Ligt een 3. Het medium noemt de Nederlander 'zwak in de opbouw, relatief nerveus aan de bal, maar verdedigend onverzettelijk in tackles. Eenmaal speelde hij ook Musiala vrij in een tackle.' De vier beoordelingen zijn echter wel uit een rating van 5 gegeven.

Binnen de Duitse tak van 90min gebruikt wel een reguliere beoordeling en heeft men een 8 over voor De Ligt: 'had af en toe problemen in de opbouw in de eerste helft, maar hield verder goed stand. De Nederlander was moeilijk te kloppen, vooral in de lucht. Met zijn goede positionering was de centrale verdediger er wanneer hij nodig was. De echt spectaculaire scènes ontbraken, maar die had hij ook niet nodig', zo klinkt het.