Nieuws

Wie is Mohamed Nassoh, het PSV-talent dat transfervrij naar Sparta vertrekt?

Wie is Mohamed Nassoh, het PSV-talent dat transfervrij naar Sparta vertrekt?

13 april - 13:30 Laatste update: 14:24

PSV neemt komende zomer afscheid van Mohamed Nassoh. Het kind van de club maakt namelijk transfervrij de overstap naar Sparta. Maar wie is deze geboren Eindhovenaar? VoetbalNieuws stelt Nassoh aan je voor!

Mohamed Nassoh, geboren op 26 januari 2003 in Eindhoven, is een Nederlandse voetballer die hoofdzakelijk op het middenveld speelt. Sinds zijn jeugdjaren is hij verbonden geweest aan PSV, waar hij al op jonge leeftijd een sterk fundament voor zijn carrière legde. De carrière van Nassoh nam een professionele wending toen hij in juli 2020 zijn eerste professionele contract tekende bij PSV.

Zijn debuut in het betaalde voetbal volgde snel; op 19 april 2021 maakte hij zijn eerste opwachting voor Jong PSV in een wedstrijd tegen De Graafschap in de Eerste Divisie. Ondanks dat hij begon als reservespeler en het team met 0-2 verloor, was dit een belangrijk moment voor Nassoh. Zijn prestaties werden snel erkend en in november 2021 werd zijn contract bij PSV verlengd tot medio 2024. Nassoh's eerste doelpunt als professional kwam op 10 december 2021, in een wedstrijd waarin Jong PSV met 3-2 verloor van FC Volendam.

Nassoh weg bij PSV

In april 2024 kondigde Sparta Rotterdam de transfervrije overname van Nassoh aan, waar hij een vierjarig contract ondertekende. Dit markeert een nieuwe fase in zijn carrière, waarbij hij de overstap maakt naar de Eredivisie, de hoogste divisie in het Nederlandse voetbal. Nassoh heeft meer dan honderd wedstrijden gespeeld voor de beloften van PSV en droeg vanaf het seizoen 2023/24 de aanvoerdersband. Zijn ervaring als jeugdinternational, waar hij zowel voor Nederland als Marokko speelde, en zijn recordaantal wedstrijden bij de beloften spreken boekdelen over zijn kwaliteiten en leiderschap.

Gerard Nijkamp, technisch directeur bij Sparta, is lovend over Nassoh: "Mohamed is een talentvolle speler, die zich in de Keuken Kampioen Divisie heeft laten gelden en klaar is voor de stap naar de Eredivisie. We zien in hem een speler met veel potentie, die zich nog veel verder kan ontwikkelen."

Interlandcarrière Nassoh

In november 2023 werd bekend dat Nassoh niet meer voor de jeugdelftallen van Nederland zou gaan uitkomen, maar de interlandswitch naar Marokko maakte. De middenvelder werd toen op geroepen voor het belotenelftal van Marokko en speelde sindsdien al vier jeugdinterlands. Op 1 juni maakte Nassoh nog zijn debuut voor de Onder-19 van Oranje, waarvoor het op slechts twee interlands kwam te staan.