PSV gaat AZ gemakkelijk voorbij en is wéér een stapje dichterbij de titel

6 april - 20:38

PSV is er zaterdag in geslaagd weer een stap dichterbij de titel te komen. In het Philips Stadion hadden de Eindhovenaren geen kind aan AZ. De ploeg van Peter Bosz wist met maar liefst 5-1 te winnen van de Alkmaarders.

Vanaf het eerste fluitsignaal was het genieten geblazen in Eindhoven. In de openingsfase waren er kansen aan weerszijden.  Al in de eerste minuut kreeg Johan Bakayoko een grote kans, maar het schot ging over het doel. Twee minuten laten raakte Vangilis Pavlidis bij een poging het aluminium. En na negen minuten was het dan echt raak voor PSV. Na een fraaie pass van Malik Tillman verzuimde Bakayoko niet en zette hij de Eindhovenaren op voorsprong. Het bleef een kansenregen voor PSV. Luuk de Jong leek de voorsprong te gaan verdubbelen, maar schoot zijn niet te missen kans op de paal. Het was dan ook De Jong die in de 23e minuut de voorsprong verdubbelde. Na deze treffer waren er over en weer kansen aanwezig, onder andere via Guus Til en Sergiño Dest. Ook AZ werd nog gevaarlijk, al het gevaar van de Alkmaarders was afkomstig van Pavlidis. Op slag van rust zorgde de Griek ervoor dat Walter Benitez redding moest brengen. De Eindhovenaren gingen met een 2-0 voorsprong de rust in.

Na rust ging de Eindhovense formatie verder waar het voor rust gebleven was. Na iets meer dan vijf minuten spelen, was er Joey Veerman die de marge bijna op drie bracht. Zijn bekeken volley ging net naast het doel. Nog geen minuut na deze kans was het wederom De Jong die zijn naam op het scorebord zag verschijnen. Na weer een geweldige pass van Veerman op Jordan Teze kon de verdediger de bal voor het doel brengen. De Jong had de bal voor het intikken en verzuimde niet om de marge tot drie te brengen.

Lang konden de Eindhovenaren niet van deze marge genieten, want vijf minuten later deed AZ wat terug. Benitez verwerkte een bal niet goed, waarna Pavlidis de rebound kon binnenwerken. Met nog meer dan een half uur te spelen leek een comeback in de maak, vooral omdat PSV wat gas terug leek te nemen. Toch maakte Veerman tien minuten voor tijd aan alle spanning een einde. De Volendammer schoot de bal strak en geplaatst in de verre hoek en zette daarmee de 4-1 op het bord. Het slotakkoord was voor Jesper Uneken. De kopsterke spits uit de jeugd mocht zijn debuut maken bij de Eindhovenaren. De jonge spits beleefde een droomdebuut door in de slotfase voor de 5-1 eindstand te zorgen.