Nieuws

Deze twee aanpassingen overweegt Ajax door te voeren in de technische staf

Deze twee aanpassingen overweegt Ajax door te voeren in de technische staf

27 maart - 14:00

Ajax overweegt twee aanzienlijke veranderingen door te voeren in de technische staf, aldus Voetbal International. De Amsterdammers zien een speciale rol weggelegd voor één van de toekomstige assistent-trainers en willen daarnaast een specialist in spelhervattingen toevoegen.

Met de aanstelling van Alex Kroes als algemeen directeur lijkt Ajax al flink bezig te zijn met de vormgeving van volgend seizoen. Daar hoort de aanstelling van een nieuwe trainer bij, maar dat heeft ook gevolgen voor de samenstelling van de technische staf. 

'Het plan is om één assistent-trainer de verantwoordelijkheid te geven over de begeleiding en doorstroming van de eigen talenten richting het eerste elftal, zoals Maarten Martens dat deed bij AZ', aldus VI, dat daarmee een deur open zet voor Jong Ajax-trainer Dave Vos. 'De huidige trainer van Jong Ajax kent de jeugdopleiding als geen ander en wil graag de volgende stap in zijn carrière zetten.'

Naast bovenstaande is Ajax ook voornemens om een specialist in spelhervattingen aan de selectie toe te voegen. Die vacature wordt momenteel nog niet bekleed in Amsterdam,maar is wel degelijk belangrijk. 'Ten opzichte van PSV en Feyenoord valt daar nog een wereld te winnen. Aston Villa toonde afgelopen week nog hoeveel verschil één expert op dat gebied kan maken.'

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!