Reactie

Koeman zet vraagtekens bij winnende Duitsland-goal en bevestigt twee EK-gangers

Koeman zet vraagtekens bij winnende Duitsland-goal en bevestigt twee EK-gangers

26 maart - 23:44

Ronald Koeman zet zijn vraagtekens bij de winnende goal van Duitsland in het duel met Oranje. De bondscoach bevestigde daarnaast dat Mark Flekken en Bart Verbruggen sowieso bij de EK-selectie zitten.

Koeman zag Oranje snel op voorsprong komen, maar door twee standaardsituaties moest Oranje incasseren. Bij de eerste goal kon Memphis Depay volgens de bondscoach adequater reageren en tijdens het tweede doelpunt had de arbitrage een rol. Koeman is niet helemaal overtuigd van de geldigheid van de treffer. 

"Eerst een volle overtreding van Rüdiger op Weghorst, die liep hem vol in de rug. Dan valt de bal op de schouder en zo binnen", aldus Koeman, die ook gefrustreerd naar de technologie keek. "Ik had ook mijn vraag of de bal geheel over de lijn was, maar blijkbaar heeft die en chip. We moeten het maar geloven."

Flekken en Verbruggen zeker van EK

Waar Koeman wel over te spreken was, is het optreden van Flekken en Verbruggen tijdens deze interlandperiode. De bondscoach stelt dat het tweetal zeker is van hun plek in de EK-selectie. Of Verburggen eerste doelman is, valt nog te bezien. "We zullen de zomer even af moeten wachten, maar ik ben zeer tevreden over Mark en Bart, die op zijn leeftijd alleen nog maar beter wordt. Het is duidelijk dat het een onrustige tijd is geweest met blessures, het liefst wil je drie vaste keepers bij de interlandperiodes", besluit hij.