Nieuws

Dit zegt Koopmeiners over zijn eigen spel bij Oranje in vergelijking met Atalanta

Dit zegt Koopmeiners over zijn eigen spel bij Oranje in vergelijking met Atalanta

21 maart - 07:30

Teun Koopmeiners is het eens met de stelling dat hij nog niet alles heeft laten zien aan het publiek van het Nederlands elftal. Al heeft de middenvelder wel een verschil ondekt tussen zijn spel bij Nederland en zijn club Atalanta Bergamo. Een andere formatie speelt daarbij ook een rol.

"Jazeker, en ik vind ook dat het hier beter moet", begint Koopmeiners desgevraagd over zijn spel bij Oranje tegen De Telegraaf. "Ik ben op zoek naar de Koopmeiners van Atalanta. Maar het is niet zo makkelijk als mensen zeggen. Als je het daar kan, dan kan dat bij Oranje ook. Zo werkt het niet. Sommige dingen mág je niet eens hetzelfde doen, omdat er andere dingen worden gevraagd."

Hoewel de cijfers van de middenvelder ver achter lijken te blijven bij die van zijn club, heeft de 26-jarige daar een ander zicht op. "Volgens mij valt het wel mee als je het omrekent, want in het Nederlands elftal speelde ik niet alles negentig minuten (gemiddeld vijftig, red.). Dus doe het aantal wedstrijden in Oranje voor het gemak gedeeld door twee, dan kom je op tien, en vermenigvuldig vervolgens mijn aantal doelpunten en assists met elf, dan kom ik in 110 duels tot 22 goals en 11 assists. Niet heel veel minder dan bij Atalanta toch? Terwijl het bij Nederland echt wel andere omstandigheden zijn. Bij mijn club spelen we in een ander systeem, sta ik op een vaste plek, zijn er automatismen en bovendien is de hiërarchie bij Oranje anders."

Sinds de komst van Ronald Koeman als bondscoach speelt Koopmeiners minder, maar toch vindt hij de band beter dan met Louis van Gaal. "Ik voel me bij deze trainer zelfs wat prettiger. Vertrouwen zit niet alleen in de speelminuten die je krijgt, maar ook in de persoonlijke gesprekken. Die band is nu wat hechter, maar misschien komt dat ook doordat ik nu een betere vorm meeneem vanuit mijn club." Eén ding is voor de middenvelder zeker: hij staat in de basis op het EK. "Gewoon mijn eigen kwaliteiten. En de vorm waarin ik verkeer geeft me natuurlijk ook een extra boost. Daardoor kan ik de bondscoach laten zien wat hij op een eindtoernooi aan me heeft."