Nieuws

ED schetst beeld van mogelijk drukke transferzomer: dit staat PSV te wachten

ED schetst beeld van mogelijk drukke transferzomer: dit staat PSV te wachten

19 maart - 09:56 Laatste update: 10:17

Het Eindhovens Dagblad heeft een beeld geschetst van een mogelijk drukke transferzomer voor PSV. Diverse sterkhouders kunnen genieten van belangstelling en dus kan technisch directeur Earnest Stewart flink aan de bak.

Op het middenveld kan er mogelijk veel staat te gebeuren voor PSV. Zo kwam recent naar buiten dat Jerdy Schouten op de radar van Borussia Dortmund is verschenen. Een vertrek van zomeraanwinst Schouten zou voor PSV niet denkbaar zijn. 'PSV kan buitenlands interesse voor hem simpel terzijde schuiven met de mededeling dat hij niet mag worden verkocht. Tenzij er echt mega-biedingen komen en Schouten zelf alsnog iets anders zou willen', aldus het ED. Daarnaast denkt Joey Veerman zelf aan een mogelijke vervolgstap en weigert om een nieuw contract te tekenen. De geboren Purmerender zou 'nog een poosje te willen wachten of bijtekenen of een transfer verstandig is', klinkt het.

In de aanvalslinie lijkt PSV komende zomer Johan Bakayoko te gaan verliezen. De Belg staat al enige tijd op de verlanglijstjes van diverse Europese (top)clubs. De interesse zou goed zijn voor een bedrag van boven de vijftig miljoen euro, meent het ED. Verder is een vertrek van Hirving Lozano ook denkbaar, doordat hij 'elke zomer bij Amerikaanse en Mexicaanse clubs op de radar komt'.

Wie ook mogelijk kan vertrekken, is Jordan Teze. De verdediger blinkt uit onder Peter Bosz en kan volop genieten van belangstelling. Met een contract tot medio 2025, moet PSV dus vrezen over de toekomst van Teze. Daarnaast hoopt PSV ook Olivier Boscagli langer aan zich te kunnen te binden, 'maar hij staat ook in de belangstelling van ploegen uit de Europese subtop'. Tot slot wil PSV ook nog het contract van de talentvolle Tygo Land openbreken. De tiener staat nu nog tot medio 2025 onder contract in Eindhoven. En dan zijn er nog speler wiens contracten komende zomer al aflopen. Zo is het nog altijd onzeker of PSV langer door zal gaan met Boy Waterman, Shurandy Sambo en André Ramalho. Mocht PSV voor 1 april niks aan de spelers laten horen, 'dan lopen hun verbintenissen van rechtswege een jaar door'. 

Volgens het ED gaat PSV komende zomer ook zelf nog behoorlijk investeren. Normaal gesproken zou er een nieuwe doelman, twee extra vleugelverdedigers en twee centrale verdediger, een middenvelder en 'minimaal' twee aanvallers nodig. Iets wat losstaat van eventuele uitgaande transfers, 'waarbij PSV verkochte spelers een op een zal moeten vervangen'.