Nieuws

Bij deze ploeg had Ajacied Sosa afgelopen zomer bijna zijn handtekening gezet

Bij deze ploeg had Ajacied Sosa afgelopen zomer bijna zijn handtekening gezet

15 maart - 22:06

Borna Sosa streek afgelopen zomer neer in Amsterdam, maar bij Ajax mag het nog niet vlotten. Het scheelde echter weinig of de Kroaat had helemaal niet in de Nederlandse hoofdstad, maar in Spanje gespeeld. VoetbalNieuws vertelt je hoe het zit.

Sosa heeft in gesprek met Transfermarkt.de een boekje open gedaan over zijn transfer. De Kroaat streek neer in Amsterdam en beleeft een teleurstellend seizoen. In de Eredivisie staat Ajax vijfde en zijn inbreng is mager te noemen.

Voor welke club had Sosa bijna getekend?

Sevilla was lang in de race voor Sosa, maar uiteindelijk werd het Amsterdam. De Spaanse topclub leek echter zijn eerste keus, maar een transfer vond geen doorgang. "Bij Sevilla was eigenlijk alles duidelijk. Alles zou met mij en tussen de clubs afgesproken worden. Uiteindelijk ging de transfer door de blessure van Marcos Acuña niet door. Ajax was al langer in mij geïnteresseerd, en ik wist dat het zou lukken als het met Sevilla niet zou lukken."

Ajax lijkt niet de eindbestemming van Sosa te worden. De Kroaat mikt zelf al weer op een transfer, het liefst naar Spanje of Engeland. "De Eredivisie mag niet mijn eindbestemming zijn. Ik wil in ieder geval nog één stap zetten. Ik weet alleen niet waarheen. Dat kan naar de Premier League zijn, of terug naar de Bundesliga.”