Nieuws

Deze blessure zorgt ervoor dat City-doelman Ederson een aantal wedstrijden mist

Deze blessure zorgt ervoor dat City-doelman Ederson een aantal wedstrijden mist

11 maart - 18:53

Manchester City moet het een tijdje zonder doelman Ederson. De Braziliaan raakte zondagmiddag geblesseerd in de Premier League-kraker tegen Liverpool. VoetbalNieuws.nl vertelt je hoe lang hij er naar verwachting uit ligt.

Welke blessure heeft Ederson?

Na een mislukte terugspeelbal botste Ederson zondag hard op Darwin Núñez. Ondanks pogingen om door te spelen, moest hij uiteindelijk het veld verlaten. O Globo meldt dat Ederson een spierblessure heeft opgelopen en naar verwachting drie tot vier weken niet zal spelen. Daardoor mist hij waarschijnlijk de kwartfinale van de FA Cup tegen Newcastle United en de topper tegen Arsenal.

Welke wedstrijden van Manchester City mist Ederson?

Op 31 maart komen The Gunners op bezoek bij City. Het gat tussen de nummer één (Arsenal) en drie (Manchester City) van de Premier League bedraagt momenteel slechts één punt. Daartussen staat Liverpool, met net zoveel punten als Arsenal.

Tussendoor zal Ederson ook afwezig zijn bij de oefeninterlands van Brazilië tegen Spanje en Engeland. Als vervanger staat Stefan Ortega klaar om het doel van Manchester City te verdedigen. Ook de Braziliaanse bondscoach moet op zoek naar een nieuwe doelman, aangezien Alisson Becker ook geblesseerd is.