Nieuws

Wanneer won Go Ahead Eagles voor het laatst in eigen huis van PSV?

Wanneer won Go Ahead Eagles voor het laatst in eigen huis van PSV?

8 maart - 14:27

PSV gaat vrijdagavond op bezoek bij Go Ahead Eagles. De Deventenaren gaan uiteraard voor een stunt in eigen huis, door te trachten de huidige koploper puntverlies toe te brengen. Wanneer won Go Ahead eigenlijk voor het laatst in eigen huis van PSV? VoetbalNieuws.nl dook voor je in de geschiedenisboeken.

Historische balans Go Ahead Eagles - PSV

Go Ahead Eagles en PSV troffen elkaar 33 keer eerder in competitieverband in De Adelaarshorst. 19 keer zegevierden de Eindhovenaren, achtmaal won de thuisploeg en zes keer eindige het duel in een gelijkspel. Vorig seizoen werd het 2-5. Isac Lidberg en Oliver Edvardsen scoorden voor Go Ahead. Luuk de Jong, Armando Obispo, Joey Veerman en Xavi Simons (tweemaal) troffen doel voor PSV.

Laatste thuiszege Go Ahead op PSV

De laatste keer dat Go Ahead Eagles überhaupt thuis een resultaat wist te boeken tegen PSV, was in het seizoen 1994/1995. Toen werd het 1-1 door treffers van Edward Linskens en Harry Decheiver. Op 19 november 1983 boekten de roodgelen hun laatste thuiszege op PSV. Hallvar Thoresen zette de bezoekers in de eerste helft nog op voorsprong, maar in de tweede zorgden Mike Small en Eddy Bosman voor een 2-1 eindstand.

Go Ahead Eagles – PSV begint vrijdagavond om 20.00 uur. De wedstrijd is vanaf dat tijdstip live te volgen bij VoetbalNieuws.nl. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online.