Breaking news

Ajax en Aston Villa houden elkaar knap in evenwicht en kunnen in return aan de bak

Ajax en Aston Villa houden elkaar knap in evenwicht en kunnen in return aan de bak

7 maart - 20:36 Laatste update: 8 maart - 06:54
1

Ajax en Aston Villa moeten het tijdens de return van volgende week in Birmingham beslissen. De ploegen hielden elkaar in Amsterdam knap in evenwicht en kwamen allebei niet tot scoren. In de slotfase was het nog spannend, toen er twee rode kaarten vielen. Aan de kant van Ajax werd met name Ahmetcan Kaplan geprezen door zijn sterke spel.

Zonder wijzigingen in het elftal begon Ajax aan de eerste achtste finale tegen Aston Villa. De Amsterdammers waren gebrand om het voortouw in eigen stadion te nemen. Echter waren het de bezoekers die met het eerste kansje van de wedstrijd kwamen. Na vijf minuten moest Diant Ramaj ingrijpen na een shot van Moussa Diaby. Daarna was het weer de beurt aan Ajax, dat een kwartier lang bleef aanzetten richting het doel van Villa. De grootste kans na zestien minuten via Brobbey, die na een puike voorzet van Borna Sosa de bal in buitenspelpositie recht op Emiliano Martinez kopte. In de 34e minuut was de spits wederom dicht bij de openingstreffer, nadat hij de bal in het zijnet schoot.

Tien minuten na rust stuitte Ajax wederom op Martinez. Na fraai samenspel tussen Sosa, Jordan Henderson en Taylor was de Argentijn uiteindelijk eerder bij de bal dan Kristian Hlynsson. Vervolgens bleven de kansen even uit. Beide ploegen bleven jagen op countermogelijkheden en vonden zo omstebeurt het strafschopgebied van de tegenstander. Zo lukte Ajax dit in de 67e minuut via een combinatie tussen Taylor en Sosa. De middenvelder veroverde de bal eigenhandig en vond zijn teamgenoot die de bal vervolgens weer teruggaf. Taylor kon zo uithalen, maar zag zijn inzet worden gekeerd door Martinez.

Dat Ajax voor de overwinning wilde blijven gaan, bleek toen Van 't Schip in de 80e minuut Chuba Akpom voor Hlynsson binnen de lijnen bracht. De Engelsman werd direct diep gesteurd en stuitte op Ezri Konsa. De verdediger haalde Akpom naar de grond en kreeg geel. Het betekende zijn tweede gele kaart van de avond en moest zo het veld verlaten. Ajax kon met nog zeven minuten reguliere speeltijd met een man meer op jacht naar de overwinning. Helaas voor Ajax was de manmeersituatie direct weer ten einde, toen Tristan Gooijer op knullige voor de tweede keer geel kreeg.

Zo bleef het een doelpuntloze avond in Amsterdam en is er volgende week tijdens de return op Villa Park nog om alles te spelen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!