Transfernieuws

'Eredivisieclub lijkt trainer uit te zwaaien, Steijn en andere naam in beeld'

'Eredivisieclub lijkt trainer uit te zwaaien, Steijn en andere naam in beeld'

6 maart - 22:19

Maurice Steijn en John van den Brom worden genoemd als mogelijke opvolgers van Kees van Wonderen bij sc Heerenveen. Omrop Fryslân meldt woensdag dat beide heren mogelijk in beeld zijn voor de trainerspositie in het Abe Lenstra Stadion.

Van Wonderen, de huidige coach van de Friezen, beschikt momenteel over een aflopend contract. Omdat het niet naar uitziet dat beide partijen met elkaar door zullen gaan, lijkt Heerenveen al bezig met het verbreden van de horizon. Clubwatcher Arjen de Boer onderstreept dat in de Sportcast. "Ik heb mijn twijfels of Van Wonderen zelf nog wel wil", zegt hij. "Hij heeft ook uitgesproken dat Heerenveen zeker om zich heen moet kijken. Dat ze mogen praten met andere kandidaten."

Volgens De Boer zijn Steijn en Van den Brom dus twee daarvan, al wil algemeen directeur Ferry de Haan dat nog niet tegenover hem bevestigen. "Ik denk dat er binnen nu en tien dagen echt wel duidelijkheid komt over de toekomst van Van Wonderen", aldus de journalist. "Eerlijk gezegd denk ik dat Heerenveen zegt: we verlengen niet."

Steijn werd eerder dit seizoen op straat gezet door Ajax. Onder zijn leiding stonden de Amsterdammers zelfs even helemaal onderaan in de Eredivisie. Van den Brom stond tot december 2023 aan het roer bij Lech Poznan in Polen en is momenteel dus ook werkloos.