Nieuws

Ancelotti aangeklaagd voor belastingontduiking: deze namen gingen hem voor

Ancelotti aangeklaagd voor belastingontduiking: deze namen gingen hem voor

6 maart - 19:15 Laatste update: 20:16

Woensdagochtend kwam naar buiten dat Real Madrid-trainer Carlo Ancelotti wegens belastingontduiking wordt vervolgd door het Spaanse Openbaar Ministerie. Het is niet voor het eerst dat een speler of trainer in LaLiga om deze reden wordt vervolgd. Deze namen gingen de Italiaanse oefenmeester voor.

Lionel Messi

Messi zou 4,1 miljoen euro niet hebben opgegeven aan de Spaanse belastingdienst. De Argentijn nam de zaak tot aan het Hooggerechtshof, waarna hij alsnog schuldig werd bevonden. Hiervoor kreeg de dribbelaar een celstraf van vijftien maanden, een boete van twee miljoen euro en zijn vader een boete van één miljoen. De Spaanse regel bij een financieel misdrijf is dat iemand niet daadwerkelijk naar de gevangenis moet als de straf twee jaar of minder is, waardoor de linkspoot op vrije voeten kon blijven.

Cristiano Ronaldo

Ronaldo heeft tussen 2010 en 2014 een bedrag van 5,7 miljoen euro niet doorgegeven aan de Spaanse belastingdienst. Daarvoor ontving de Portugees een geldboete van 18,8 miljoen euro en daarnaast een celstraf van 23 maanden. 

James Rodriguez

In 2014 speelde Rodriguez in Spanje bij Real Madrid, maar woonde hij officieel niet in het land. Daarmee wist de Colombiaan voor maar liefst zeven miljoen euro te frauderen. De aanvallende middenvelder kreeg hier een boete van 11,6 miljoen euro voor.

Angel Di Maria

Di Maria heeft volgens de Spaanse belastingdienst voor 1,3 miljoen euro gefraudeerd. Hiervoor betaalde de Argentijn een boete van twee miljoen euro en kreeg hij een celstraf van twee jaar opgelegd.

Neymar

Neymar fraudeerde tussen 2011 en 2013 voor meerdere miljoenen. Hiervoor kreeg de vleugelspeler in 2016 een boete van 5,5 miljoen euro. 

Andere spelers

Dat zijn nog niet alle spelers die zijn vervolgd voor belastingontduiking in Spanje. Ook Iker Casillas, Javier Mascherano, Marcelo en Radamel Falcao kregen voor verschillende vergrijpen een straf opgelegd.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!