Breaking news

'In Dubai opgepakte Promes ontsnapt aan mogelijke uitlevering aan Nederland'

'In Dubai opgepakte Promes ontsnapt aan mogelijke uitlevering aan Nederland'

4 maart - 15:22 Laatste update: 15:32
3

Het lijkt er op dat Quincy Promes niet aan Nederland zal worden uitgeleverd, zo melden diverse Russische media, opgetekend door De Telegraaf. Eind februari werd de aanvaller van Spartak Moskou opgepakt op de luchthaven van Dubai en mocht niet terugkeren naar Rusland. Uitlevering aan Nederland leek te lonken voor Promes, maar daar lijkt nu toch geen sprake van te wezen.

Onder meer Sport Express weet te melden dat Promes weg lijkt te komen met een boete. De oud-international werd opgepakt na het veroorzaken van een verkeerongeval en probeerde na het ongeluk te vluchten. Echter werd Promes op het vliegveld van Dubai opgepakt en vastgehouden. Promes leek een gevangenisstraf te krijgen, maar lijkt nu dus weg te komen met een boete. Dit na overleg na de autoriteiten van Rusland en de Verenigde Arabische Emiraten. Met Spartak Moskou was Promes in het Arabische land voor een trainingskamp.

Doordat Promes weg lijkt te komen met een boete, zal hij niet worden uitgeleverd aan Nederland. De aanvaller werd in zijn geboorteland veroordeeld tot gevangenisstraffen van anderhalf en zes jaar. Dit nadat de voetballer zijn neef had neergestoken en een hoog aandeel had in cocaïnesmokkel. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!