Transfernieuws

Na meer dan tien jaar AZ kiest 25-jarige verdediger voor avontuur bij NEC

Na meer dan tien jaar AZ kiest 25-jarige verdediger voor avontuur bij NEC

01-07-2022 11:39

Joris Kramer heeft AZ verlaten voor NEC. De centrale verdediger werd het afgelopen seizoen al verhuurd aan Go Ahead Eagles en heeft een langdurig contract ondertekend in Nijmegen. Over de transfersom doen beide clubs geen uitspraken.

Al sinds 2009 kwam Kramer uit voor de jeugdopleiding van AZ, maar een doorbraak in het eerste elftal zat er niet in. In totaal werd hij drie keer verhuurd aan respectievelijk FC Dordrecht, SC Cambuur en Go Ahead Eagles. De mandekker maakte het afgelopen seizoen dermate indruk in De Adelaarshorst dat NEC besloot hem aan te trekken.

Kramer tekent een contract voor drie jaar met een optie voor nog een seizoen. Hij moet bij NEC Rodrigo Guth doen vergeten, die inmiddels is teruggekeerd naar Atalanta Bergamo. "Een echte verdediger in de stijl van N.E.C.-verdedigers uit het verleden: no-nonsense", zegt technisch directeur Ted van Leeuwen op de clubsite. "Voor de opbouw is het prettig dat hij linksbenig is, maar de nadruk ligt op verdedigen. En dat kan hij."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!