Nieuws

Wanneer stond NEC voor het laatst in de finale van de KNVB Beker?

Wanneer stond NEC voor het laatst in de finale van de KNVB Beker?

27 februari - 22:55 Laatste update: 22:55

NEC heeft dinsdagavond ten koste van SC Cambuur de finale van de KNVB Beker bereikt. Wanneer lukte de Nijmegenaren dat eigenlijk voor het laatst? VoetbalNieuws.nl dook voor je in de geschiedenisboeken!

Om de finale van de beker te halen, moest NEC wel eerst in Leeuwarden voorbij Cambuur. Dat lukte na verlenging door doelpunten van Koki Ogawa en Kodai Sano. Op zondag 21 april is de eindstrijd in De Kuip, tegen Feyenoord of FC Groningen. Om meteen met de deur in huis te vallen: NEC won de beker nog nóóit. De ploeg stond daarentegen wel vier keer in de finale.

De laatste keer dat het NEC lukte om tot de finale te reiken, was in het seizoen 1999/2000. Toen werd er net als de driemaal daarvoor verloren. Roda JC was met 0-2 te sterk. In 1994 werd er met 2-1 verloren van Feyenoord, in 1983 tweemaal met 3-1 van Ajax en in 1973 met 2-0 van NAC Breda. Voor de Nijmegenaren is er dus veel aan gelegen om eindelijk eens een Nederlandse hoofdprijs te pakken en af te rekenen met de vloek die er ligt op hun bekerfinales.