Transfernieuws

Vitesse presenteert Meulensteen, RKC trots: 'Dit is het gevolg van onze visie'

Vitesse presenteert Meulensteen, RKC trots: 'Dit is het gevolg van onze visie'

01-07-2022 10:47

Melle Meulensteen verlaat RKC Waalwijk voor een avontuur in Arnhem bij Vitesse. De 22-jarige centrumverdediger tekent een contract tot medio 2026 bij de Gelderlanders. Naar verluidt levert hij een bedrag van ruim één miljoen euro op.

De RKC-aanvoerder van het afgelopen seizoen wist zich dankzij zijn sterke spel in de belangstelling van Vitesse. "Melle is een veelzijdige, stabiele en voetballende verdediger, die de Eredivisie door en door kent", reageert technisch directeur Benjamin Schmedes via de clubsite op de transfer. "Als aanvoerder van RKC Waalwijk gaf hij op een goede manier leiding aan de defensie en de rest van de ploeg. Met zijn leiderschapsvaardigheden en voetballende kwaliteiten is Melle een belangrijke toevoeging aan ons team."

Na Ahmed Touba, die voor een bedrag van twee miljoen euro vertrekt naar Istanbul Basakhsehir is Meulensteen de tweede grote uitgaande transfer. "Dit is wederom het gevolg van onze visie waarbij we de focus leggen op het ontwikkelen van spelers. Het zorgt ervoor dat de frequentie van transfers aan het toenemen is", zegt algemeen directeur Frank van Mosselveld namens de Waalwijkers.

Tijd om te bekomen van zijn transfer heeft Meulensteen niet: vrijdag neemt hij direct deel aan de training bij Vitesse. "Tijdens mijn gesprekken met Vitesse werd mijn gevoel bevestigd dat dit een prachtige club is, waar ik heel goed pas en de volgende stappen in mijn carrière kan zetten", legt de mandekker zijn keuze uit. "Ik ben blij dat ik direct het veld op kan met mijn nieuwe teamgenoten. We gaan er samen iets moois van maken."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!