Nieuws

Dit is waarom Everton na hoger beroep punten erbij krijgt in de Premier League

Dit is waarom Everton na hoger beroep punten erbij krijgt in de Premier League

26 februari - 15:20 Laatste update: 16:43

Everton heeft goed nieuws ontvangen in de strijd om degradatie. De club krijgt er namelijk vier punten bij, nadat zij in beroep tegen een eerder opgelegde puntenaftrek gingen. Hierdoor stijgt de club nu twee plekken stijgt in de Premier League. VoetbalNieuws.nl vertelt je er meer over.

Everton kreeg in november vorig jaar te horen dat zij tien punten in mindering kregen van de Premier League. De Toffees gingen hiertegen in beroep en met gedeeld succes. De club krijgt in plaats van de tien punten nu een puntenmindering van zes punten. Door deze aanpassing stijgt de club twee plekken en krijgt het team van Sean Dyche iets meer lucht in de strijd om degradatie. Everton stond voor de uitspraak op een zeventiende plek. Dat is één plek boven de degradatiestreep in Engeland. Nu staat het team vijftiende met een verschil van vijf punten ten opzichte van nummer achttien Luton Town.

Waarom kreeg Everton een straf van de Premier League?

De club uit Liverpool kreeg een straf van de Premier League voor het niet nakomen van de Financial Fair Play regels. In de voorgaande seizoen leed Everton dusdanige verliezen dat de competitie besloot in te grijpen. Over drie seizoenen mag een Premier League-club een verlies draaien van 120 miljoen euro. Bij Everton bedroeg dat verlies een slordige 140 miljoen euro. Al meteen na de uitspraak werd bekend dat de club in beroep zou gaan.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!