Transfernieuws

'Real Madrid maakt werk van volgende ster en start onderhandelingen met Bayern'

'Real Madrid maakt werk van volgende ster en start onderhandelingen met Bayern'

26 februari - 10:19 Laatste update: 10:35

Het heeft er alle schijn van dat Alphonso Davies zijn gedroomde overstap naar Real Madrid te pakken gaat krijgen. Het is geen geheim dat de grootmacht de linksachter wil verwelkomen. Volgens berichtgeving van MARCA gaat Real de onderhandelingen met Bayern München spoedig beginnen.

De geruchten over een mogelijke overstap van Davies worden steeds sterker en sterker. De linksachter heeft in München nog een contract tot medio 2025 en zou niets in een langer verbleef zien. Davies zou al enige tijd geleden zijn ja-woord aan Real hebben gegeven. Bayern zou zich nu bij het besluit van de Canadees hebben neergelegd en alles uit een mogelijke deal willen halen. De marktwaarde van Davies wordt geschat op een slordige zeventig miljoen euro. In de winter van 2019 kwam de verdediger nog voor veertien miljoen over van Vancouver, waarna hij in München een stormachtige ontwikkeling meemaakte. 

'In het kantoor van Valdebebas bereidt men e zich voor op de transferfase die rechtstreeks van invloed is op de onderhandelingen tussen de twee clubs, zodra Florentino Pérez toestemming geeft', schrijft MARCA. Het medium spreekt van een begin bod van zo'n 35 miljoen euro, gezien het feit dat Davies komende zomer over een aflopend contract beschikt. Toch zal Madrid zich 'niet beknibbelen op een paar miljoen', klinkt het verder. De mogelijke komst van Davies zal gevolgen hebben van de al onzekere toekomst van Ferland Mendy, die nog tot medio 2025 onder contract staat in de Spaanse hoofdstad. Het kan voor Real de volgende 'Galáctico' worden die het komende zomer kan verwelkomen. Zo lijkt Kylian Mbappé komende zomer Parijs transfervrije te gaan verruilen voor Madrid.

Als mogelijke vervanger van Davies zou Bayern München denken aan Theo Hernández, die met een marktwaarde van 55 miljoen euro sterkhouder is bij AC Milan.