Opinie

Ochtendkranten spreken van Romeins trauma voor Feyenoord: 'Anticlimax in Rome'

Ochtendkranten spreken van Romeins trauma voor Feyenoord: 'Anticlimax in Rome'

23 februari - 07:23 Laatste update: 11:57
1

Na strafschoppen viel het Europese doek voor Feyenoord gisteravond wederom tegen AS Roma. Het lukte de Romeinen na een spannende verlenging toch weer om de Rotterdammers op de knieën te krijgen. De teleurstelling was dan ook groot. Dit hebben de Nederlandse ochtendkranten te zeggen over de pijnlijke avond in Rome.

'Aanvallend te licht'

'Niet één keer heeft Feyenoord de Romeinen op het moment suprême de baas kunnen zijn', zo concludeert De Telegraaf. Het medium haalt enkele grote kansen van Feyenoord, waaronder een misser van invaller Alireza Jahanbakhsh, aan. 'Al keren zo dicht bij, zo ver mee kunnen in de strijd en toch alle keren trok Arne Slot met zijn ploeg weer aan het kortste eind', gaat het verder. De Rotterdammers probeerden Jesús Gil Manzano tevergeefs nog van zijn stuk te brengen. 'Elk duwtje, elk beentje of elk discutabel moment met een Feyenoord, werd aangegrepen om de Spaanse arbiter te belagen alsof die de meest weerzinwekkende moordacties had gemist', klinkt het.

Het medium kaart vooral het grote leeftijdsverschil tussen AS Roma en Feyenoord als pijnpunt aan. 'Je hoefde voor de aftrap alleen maar naar de staat van dienst van de basiselftallen te kijken, om het grote verschil te zien.' Waar de thuisploeg met een gemiddelde leeftijd van bijna 29 jaar het veld betrad, lag dat aantal met de gemiddelde leeftijd bij Feyenoord van 24 jaar aanzienlijk lager. 'Juist in de grote wedstrijden is het dan cruciaal dat de talentvolle Feyenoorders opstaan.' Achterin zag het medium Feyenoord sterk staan, 'maar aanvallend blijft het Europees te licht'.

'Anitclimax'

'Het bleef een partij op het scherpst van de snede waarin temperament met regelmaat de overhand kreeg', schrijft het Algemeen Dagblad, dat het opstootje tussen Rick Karsdorp en de staf van Feyenoord in het bijzonder aankaart. Het medium zag ook dat de aanvalslinie van de Rotterdammers te kort kwamen. 'Het werd een gevecht waarin eens te meer bleek dat Feyenoord in aanvallend opzicht bepaald niet in weelde aan het baden is', klinkt het de ochtend na de uitschakeling. Op de cover van de sporteditie van de krant vat de tekst 'Anticlimax' het hete avondje in Rome samen. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!