Breaking news

Doek valt opnieuw in Rome: Feyenoord na slijtageslag ten onder na strafschoppen

Doek valt opnieuw in Rome: Feyenoord na slijtageslag ten onder na strafschoppen

22 februari - 23:48 Laatste update: 23 februari - 00:03
1

Feyenoord heeft opnieuw een meerdere moeten erkennen in AS Roma. De Romeinen waren na een 1-1 stand en strafschoppen te sterk voor de Rotterdammers, die nu klaar zijn met hun Europese campagne.

Arne Slot greep donderdagavond weer terug naar het recept dat hij de laatste weken in topwedstrijden gebruikt. Bart Nieuwkoop begon in plaats van Yankuba Minteh als rechtsbuiten in vergelijking met vorige week. Verder keerden ook Quinten Timber en Lutsharel Geertruida terug in de basis en dat ging alleen verder nog ten koste van Ramiz Zerrouki.

Feyenoord begon de wedstrijd sterk en dat werd directe beloond met een goal. De Rotterdammers kregen na hoog druk zetten kans om door te breken en een voorzet van Quilindschy Hartman belandde na een schot van Bart Nieuwkoop op de schouder van Santiago Gimenez, die zo zijn tweede goal in 2024 wist te maken. 

Het was een flinke opluchting voor de Mexicaan, die even later ploeggenoot Mats Wieffer op de Romeinse goal zag afstormen. De middenvelder hield het hoofd net niet koel genoeg en liet daarmee en opgelegde kans liggen. Het was Roma dat daarna beter in de wedstrijd kwam. Na een penaltymoment dat werd weggewuift door de veelbesproken scheidsrechter Jesus Gil Manzano, was het even later wel raak. Een moment van individuele klasse, zoals Paulo Dybala dat een jaar geleden ook had, gaf hierin de doorslag. Lorenzo Pellegrini draaie fraai weg op de zestien en liet Timon Wellenreuther kansloos met een geplaatste bal.

Grote kansen kwamen er na dat moment niet echt meer, maar het duel kwam meer en meer onder hoogspanning te staan. Het werd feller en feller en dat leidde vlak voor rust tot een vurig moment. Rick Karsdorp raakte in de clinch met Arne Slot en John de Wolf nadat hij in het gezicht werd geraakt door Igor Paixão. Escaleren deed het niet, maar noemenswaardig was het zeker.

In de tweede helft kabbelde het duel wat verder voort. Hier en daar wat speldenprikjes van Feyenoord en Roma, maar hele grote kansen kwamen er niet. Wel was het Slot dat een hoop wisselingen doorvoerde. Zo kwamen Zerrouki, Luka Ivanusec, Minteh en Ayase Ueda binnen de lijnen. De Rotterdammers kregen nog een domper te verwerken. Vlak voor tijd pakte Timber een gele kaart en daarmee is hij geschorst voor het eerstvolgende Europese duel. In de extra tijd van de reguliere speeltijd kopte Wieffer over en dus gold ook voor Feyenoord een verlenging, net als wat eerder op de avond het geval was bij Ajax.

De verlenging tussen Roma en Feyenoord was één grote slijtageslag. De Rotterdammers oogden fitter, maar konden hun fysieke overwicht niet omzetten in grote kansen. De Italianen probeerden in de tegenstoot nog wat te forceren, maar kwamen niet door het defensieve Nederlandse blok. Naast Timber kreeg ook Wieffer nog een gele kaart en dus is ook hij geschorst voor het eerstvolgende Europese duel. In de laatste seconden pakte Timon Wellenreuther nog een schot van Romelu Lukaku en daarna kwam het op strafschoppen aan.

De strafschoppen werden uiteindelijk gewonnen door Roma. Aan de kant van Feyenoord scoorde Ayase Ueda en Quilindschy Hartman, maar misten Alireza Jahanbakhsh en David Hancko. Aan de kant van de Italianen was het alleen Romelu Lukaku die miste. Nicolo Zalewski was de man die de winnende maakte. Het betekent dat Feyenoord is uitgeschakeld in Europa en dat is een zure dobber voor Slot en co.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!